söndag 11 maj 2008

Helgens fotboll

Blir mycket fotboll i blåggen nu, men så är det. Fotbollen är ett av få glädjeämnen man har just nu och när matchandet är tätt så blir de fotbollsrelaterade inläggen allt fler. Det blev ingen fin fotboll i fredags trots de fina förutsättningarna. Eller jo, ABK2 spelade en jäkligt fin fotboll måste jag säga och det var faktiskt aldrig något snack om saken. De vann rättvist med 5-1 och förhoppningsvis har TIKEN gjort årets plattmatch för denna säsong redan nu. Var inte många som kom upp i normal standard hos de blåvita och vi gjorde helt enkelt en riktigt dålig match, den enda som kan kvittera ut ett gott betyg var gammeln i målet. Micke W gjorde några svettiga räddningar i första. För egen del så befäste man sin plats på bänken, om det ens räcker till det. Gick inte alls bra och det är förbannat irriterande när man blir inbytt och får chansen att visa upp sig. Nåja, gäller får mig och laget att spotta i näven och ta nya tag och ta de tre första poängen nästa match som förövrigt är mot Arbrå redan på tisdag.

För b-laget gick det bättre även om den matchen också fick ett bittert slut med två tappade poäng istället för en vunnen. Det blev med andra ord oavgjort, 3-3 mot Arbrå 2 sedan Arbrå med sekunder kvar skickade iväg en långboll som jag trodde skulle hamna i vår duktige målvakt Emils famn men som istället hamnade i målet efter lite flipperspel. Och med tanke på att vi hade 3-1 fram till den 84:e minuten så känns det ännu jävligare att vi inte kunde ta hem tre poäng. Jag anser att med 6 minuter kvar ska man kunna stänga matchen, slita tills blodsmaken träder fram och svetten sprutar. Men vårat orutinerade lag höll inte hela vägen tyvärr. Men en bra match gör vi ändå. En match där Kapten Karlsson för övrigt skrev in sig i målprotokollet efter en kanon i krysset :) Christian hittade från sin högerbackplats in med en passning till mig (som tydligen blivit innermittfältare i b-laget, kul kul) som tog emot, vände om och laddade på ett halvvolleyskott som i en fin båge letade sig in vid målisens vänstra kryss. Synd bara att det inte blev det vinnande målet.

Ja, speciellt mer hände inte under helgen. En fika med den gamle gode vännen Elin och tittandet på Söderhamns 1-1 match mot Skiljebo var i stort sett det hela som hanns med däremellan. Men nu får det räcka... Natta!

Inga kommentarer: