måndag 2 juni 2008

Totempåle i Storsjön

Ja det är sant, det står en totempåle i Storsjön. Innebär detta att "the wild west" inte alls ligger så långt bort som USA? Springer det omkring en stam indianer i Trönö om nätterna och dansar runt sin totempåle? Nej mina vänner, det gör det inte. Däremot springer det runt halvnakna men inte halvfulla fotbollspelare titt som tätt runt Storsjöns kalla vatten. Så var iaf fallet i lördags. "Blondie" Nilsson med kusiner bjöd till fest och när det bjuds till fest är det klart som korvspad att ett gäng TIKEN-spelare ställer upp och t.o.m. ett knippe SFF-spelare dök upp. Får inte heller glömma att Pällä som iår spelar för Rengsjö gjorde oss sällskap. Och det var alltså detta sällskap som beslöt sig för att det var något som saknades, det saknas en totempåle. Nej... ärligt talat gick det väl inte till så precis. Kapten Tommy, Captain Chaos (JJ, Jojje, Inglund, kärt barn har många namn) och Lifen drog ut på sjön, fann en 6-7 meter lång timmerstock i vattnet som var så pass fin att den var tvungen att bogseras in till land. Där låg den ett tag innan någon kläckte idén om att här ska busas, här ska stocken ställas upp på någons gräsmatta. Det blev tillslut, trots massiva protester från "Blondie", familjen Nilssons gräsmatta som valdes ut. "-Fram med järnspett och spadar" råmade Hälsinglands ståtligaste kapten, Tommy alltså, och grävandet satte igång. Efter en stunds grävande var det dags att med mycket möda och stort besvär stoppa ner stocken i hålet vilket krävde hela gängets samlade muskelkraft (tung som satan var den) men tillslut gick det vägen. Fulla och glada konstaterade vi att vi lyckats riktigt bra och till och med "Blondie" blev riktigt nöjd med slutresultatet. Undrar jag om det någon gång lagts ner ett sådant gediget och tidskrävande arbete någonsin på en lagfest för att få upp en totempåle, totalt höll vi nog på i 2-3 timmar iaf. Tills jag blir bevisad att så ej är fallet så påstår jag att det är något unikt!!! Och som sagt, snyggt blev det. Se bara:










Vad tomtägarna tycker om skapelsen vet jag ännu inte men inte kan man väl tycka illa om denna underbart vackra totempåle? Kapten Tommy är övertygad om att det inom en snar framtid kommer att stå liknande totempålar på varenda stugtomt runt Storsjön. Vem vet, bjud oss på en till fest så får vi se vad som händer. Jag vet iaf att grannfrun och tillika modern till DJ, Emil och Lisa vill ha en likadan.

1 kommentar:

Anonym sa...

Snyggt jobbat grabbar med totempålen. men jag tror inte för en sekund att ni ens törs tänka tanken att resa en till på granntomten. I dare you!! :-)