måndag 28 april 2008

Nolltoleransen...

Ja, som ni kanske förstår så gick matchen mot Sandarne käpprätt åt helvete annars hade det nog redan legat ett glatt inlägg uppe redan. Men det gör det inte och anledningen till det är att Sandarne vann med 4-0. Usch, lite pinsamt. Men så är det och tänker inte leta ursäkter till förlusten. Dom vann och man får väl vara så pass stor av sig och gratulera till avancemanget. Tänker istället skälla på Hälsinglands fotbollsförbund senaste påfund, den nolltoleransregel som ska gälla på fotbollsplanerna runt om i Hälsingland i sommar. Ni som vill kan läsa mer om regeln på Trönös hemsida men kort sagt så får inga som helst svordomar förekomma på planen, varken från spelare och ledare framöver. Tanken är väl god om man nu syftade på könsord eller rasistiska påhopp men det stannar inte där. Nu ska man även få gult kort och indirekt frispark emot sig om man svär till efter att t.ex. skickat iväg en enkel passning utöver sidlinjen. Det är alltså total nolltolerans.

Fy fan i helvete säger jag i ren protest... Man måste väl för tusan kunna få reagera på saker och ting? Och vem tar egentligen skada när man förbannar sin egen insats? Är det inte vettigare att försöka få bukt med det farliga närkampsspelet som är så vanligt förekommande istället för att gå runt och lyssna efter svordomar? Om vi ska ta ett exempel från fredagens parodi så blev världens äldsta målvakt Micke "Lejonkungen" Westlund utvisad efter två gula kort efter att vid två tillfällen skickat iväg missriktade utsparkar och båda gånger givit ifrån sig ett uppgivet "Fan". Är det så fult så att man ska bli utvisad för det? Jag tycker inte det. Tror inte att någon tycker det. Eller jo, ska vara Hälsinglands fotbollsförbund då. Pajas förbundet!

Säger som damen som ringde in till Sveriges Radio en gång i tiden och skällde: "Kan ni höra att jag är förbannad?"

4 kommentarer:

Sara sa...

Bah! Det var nästan det löjligaste jag hört.

Karlsson sa...

Jadu Sara, det kommer att springa omkring många förbannade fotbollsspelare i sommar.

jansson sa...

Fy fan vad jag ogillar den här satans jävla fittregeln! Hur i helvete har fanstygen tänkt!? Det är tamefan det kukigaste jag har hört! Fuck off!

Hur många matchers avstängning blir det?

Karlsson sa...

Vi kan nog säga så här Jansson, t.o.m. Stina blir avstängd för det där.