onsdag 24 september 2008

Upplösningen

I skrivande stund är det enbart 4 dagar kvar av fotbollssäsongen 2008, alltså är det 4 dagar kvar tills två kommunlag kan pusta ut och ett kommunlag får ta sig en rejäl funderare på vad som gick snett och ladda om i division 5 nästa säsong. Enligt de flesta som röstade på min lilla undersökning är det Bergvik ( 61 % av rösterna) som får ta funderaren och Sandarne ( 5 %) samt mitt kära Trönö ( 33 %) som kan glädjas åt nytt kontrakt. Lite lustigt är det då att det är just Sandarne, laget som hade störst förtroende, som ligger mest pyrt till även om det fortfarande är jävligt tight därnere i getingboet. Sandarne ligger fortfarande på 22 poäng med en målskillnad som blivit lite sämre nämligen -17. Bergvik lyckades förra omgången ta tre poäng av ett otroligt svagt Arbrå på bortaplan (jag var där och såg eländet) och har nu tagit steget förbi Sandarne med sina 23 poäng och -12 i målskillnad. Och mitt Trönö har efter urladdningen mot ABK2 skrapat ihop 25 poäng och putsat målskillnaden till det bättre, -12.

Precis som de 61 % som röstade på Bergvik tror jag att det blir dom som åker ner en division. Dom tar emot Strand på hemmaplan, Strand som redan är klara seriesegrare och därmed tar klivet upp till trean. Förhopningsvis vill Strand avsluta med en seger och hittar de bara motivationen och inställningen så ska dom vinna mot Bergvik. Sandarne har det lättaste motståndet av trion då de tar emot Ramsjö på hemmaplan och där vinner Tengström & co. Trönö åker till Stuvarvallen och spelar mot Stugsund. Hittar vi bara samma inställning som mot ABK2 så har vi alla chanser i världen att ta hem alla tre poängen även mot kommunens bästa division fyra lag. Att vi har allt i egna händer inför sista omgången är skönt och det är nu upp till bevis.

FORZA TIKEN!

1 kommentar:

Anonym sa...

Först och främst så lämnar Ramsjö W.O. och Sandarne vinner med 3-0. Vem fan orkar sitta och åka från Alice från Underlandet på guds dag och blir förnedrade? Strand har tydligen tidigare lagt sin fotbolls avslutning nu på lördag. Vilket innebär att de kommer spela som du och jag gjorde en gång i tiden mot Landafors borta 2005 dagen efter. Stugsund siktar in sig på fjärdeplatsen i serien och kommer naturligtvis ställa upp med det bästa de har. Så det kommer inte vara en fotollsmatch vi ser på söndag på Stuvarvallen, utan det kommer bara som en scen klippt ur Braveheart. Där vi representerar skottarna och ni engelsmännen. Freeedoooom!!! ;)