tisdag 16 september 2008

Vilka tar steget ner?

Det börjar dra ihop sig, snart är fotbollssäsongen 2008 över och i bottenstriden i division 4 är det en stenhård kamp om vilka som ska klara sig och spela division 4 fotboll även nästa säsong. Eftersom Bollnäs och Delsbo tydligen inte håller den klass som krävs för att spela i trean nästa år så räknar vi kallt med att tre lag åker ur fyran. Ilsbo är redan ute ur leken och spelar i femman nästa år och det tror jag även Ramsjö gör även om de har en teoretisk chans att klara sig, men den chansen är liten. Då återstår alltså ett lag till som får ta klivet ner och det blir ett kommunlag men vilket? Bergvik ligger sämst till på 20 poäng och -14 i målskillnad och ovanför dom på 22 poäng vardera hittar vi Sandarne med en målskillnad på - 16 och Trönö med målskillnaden -14. Det återstår två matcher att spela för alla inblandade.

-Bergvik möter Arbrå på bortaplan i nästa match och avslutar på hemmaplan mot klara seriesegrarna Strand.
-Sandarne i sin tur har Näsviken på bortaplan och Ramsjö hemma i sista omgången kvar att möta vilket troligen innebär att de möter lag som enbart har äran kvar att spela om.
-Mitt älskade Trönö spelar på söndag hemma mot Hudiksvall ABK2 och avslutar med ett tufft derby mot Stugsund på Stuvarvallen.

Det här blir stenhårt och två jobbiga helger för alla inblandade. Jag har naturligtvis min egen bild över hur det kommer att gå och där spelar Trönö division 4 nästa år. Men vad säger ni? Vilket lag tar steget ner till femman tillsammans med Ilsbo och Ramsjö? Har slängt upp en omröstning om saken. Återstår att se om det blir fler än tre deltagare i den :)

Inga kommentarer: