fredag 21 november 2008

Sicken match...

...Broberg och Vetlanda bjöd på denna fredagskväll uppe på blåsåsen. Två lag som inför säsongen har tippats att utmana de fyra stora i svensk bandy (Edsbyn, SAIK, Bajen och Västerås) och efter det man fick se idag är det ju bara att instämma. En fartfylld och väldigt jämn match slutade lyckligtvis med en hemmaseger som skrevs till 4-3. Broberg ägde första halvlek och gick till pausvila med 3-0 och de 1400 åskådarna var nog belåtna med Brobergs spel i medvinden. Framförallt var Popas första 45 minuter vissa stunder magiska och man börjar fundera om karln inte utmanar Hellmyrs om titeln världens bästa ytterhalva? Men i den andra halvleken var det Vetlandas tur att spela med ryggen i vinden och det var deras tur att äga matchen. Och dom gick upp till 3-3 och hade inte Wasberg återigen storspelat (räddade bland annat en straff) så hade dom nog också tagit ledningen. Nu blev det inte så. Istället fick kapten Nygren till ett av de absolut hårdaste skott jag sett på åsen på en hörna i den 85:e minuten och mer mål blev det inte. Vad otroligt sköna dessa vinster är, när man nästan tuggar i sig mössan av nervositet.
I omröstningen jag hade om hur det skulle gå för Broberg iår så trodde de flesta (52%) att "vi" går till semifinal iår. Det är banne mig ingen omöjlighet! Dessvärre är säsongen troligtvis över för Stefan Larsson tyvärr och det är ju naturligtvis ett avbräck. Men det vimlar av talang i årets Brobergsupplaga och slipper vi fler skador så finns det ingen anledning till att sänka ambitionerna.

Vi vet vi vill, vi vet vi kan, Brobergs IF ifrån Söderhamn!